Bereidingstijd: 30-60 minuten

Benodigdheden:

  • 250 gr Hollande garnalen
  • 1 kg witte asperges
  • 2 el olijfolie
  • 1 uit, gesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 eieren, gesplitst
  • 50 gr zeekraal
  • 150 ml melk
  • blender
  • 4 éénpersoons ovenschaaltjes, ingevet

Bereiding:

  1. Schil de asperges, verwijder de harde onderkanten en snijd de aspergepunten op 4 cm af. Snijd de rest in stukjes van 1 cm. Kook de aspergepunten in een pan met ruim water in 5 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200˚C. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en aspergestukjes zachtjes glazig. Voeg de wijn toe en smoor de asperges in nog 4-6 minuten zachtjes gaar. Laat het vocht verdampen. Pureer het aspergemengsel in de blender en meng de dooiers erdoor.
  3. Klop de eiwitten in een kom zo stijf dat er pieken blijven staan. Spatel het aspergemengsel en driekwart van de garnalen erdoor. Schep het mengsel snel in de ovenschaaltjes en verdeel de resterende garnalen in het midden. Leg de aspergepunten erin.
  4. Schuif de schaaltjes in de oven en bak de soufflés in 20 minuten goudbruin en gaar. Garneer ze voor het serveren met zeekraal. Lekker met frieten.