Aspergesalade met Hollandse garnaaltjes

Posted in Recepten

Aspergesalade met Hollandse garnaaltjes

Voorgerecht of hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden:

750 gram witte asperges
sap van ½ citroen
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 theelepel Franse mosterd
2 sneden briochebrood
50 gram slamelange met jonge snijbiet en/of rucola
100 gram Hollandse garnalen

Bereiding

Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde van de asperge. Kook de asperges in
weinig water met zout in 10-15 minuten beetgaar. Giet de asperges af en spoel ze onder
stromend koud water voorzichtig af zodat ze een knapperige beet houden.

Klop een dressing van het citroensap, de olijfolie, de mosterd en versgemalen zout en
peper naar smaak. Rooster het briochebrood en snijd elke toast in 4 repen.

Leg de asperges met de slamelange en de garnalen op 4 borden en besprenkel met de
citroendressing. Geef er de briochetoast bij.

Tip: Bereid de salade met verse, rauwe asperges. Snijd met een dunschiller de geschilde
asperges in repen en maak de aspergelinten aan met de dressing.

Tip: Vervang de garnaaltjes voor gebakken spekreepjes of gerookte zalmsnippers.