Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden:

  • 500gr Hollandse asperges
  • 2 of 3 aspergetips per persoon (ik gebruikte de rauwe Queenies, maar de kopjes van de gekookte asperges zijn ook goed)
  • 50ml slagroom
  • peper
  • zout
  • snufje nootmuskaat
  • 100gr Hollandse garnalen
  • fijngehakte bieslook + paar langere sprietjes

Bereiding:

Schil de asperges goed en met liefde. Want slecht geschilde asperges zijn draderig en dat is niet te eten. De kop van de asperges hoef je natuurlijk niet te schillen. Snijd de onderkant van de asperges af en leg ze daarna in een grote pan met water en een snufje zout en kook ze circa 5-10 minuten (ligt er een beetje aan hoe dik je asperges zijn). Zet daarna het vuur uit en laat ze nog 10-15 minuten verder garen. Prik halverwege even met een vork in de asperge. Als deze er makkelijk doorheen gaat dan zijn je asperges gaar en kun je ze afgieten. Spoel af met koud water, dep droog en laat ze verder afkoelen.

Snijd de kopjes van de asperges af als je deze gaat gebruiken ter garnering. Hak de rest van de asperges in stukken en doe deze in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer). Schenk er 10ml slagroom bij en maal helemaal fijn tot een mousse. Als de mousse nog te dik is dan schenk je er nog wat extra slagroom bij. De mousse moet romig worden, maar niet te vloeibaar. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Verdeel de mousse over 4 mooie glazen en schep hier de Hollandse garnalen over. Garneer met de aspergetips, lange sprietjes bieslook en strooi nog wat gehakte bieslook over de Hollandse garnalen. Serveer direct en geniet!