saffraanrisotto

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten: 

  • 300 gram witte asperges
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 3 eetlepels citroenmayonaise
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 ciabatta
  • extra nodig: vershoudfolie

Bereiding:

Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde van de asperge. Kook de asperges in weinig water met zout in 10-15 minuten beetgaar. Giet de asperges af en vang een kopje van het kookvocht op. Spoel de asperges onder stromend koud water voorzichtig af en laat ze goed uitlekken.

Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Meng de mayonaise met de kerriepoeder en versgemalen zout en peper naar smaak. Verdun de kerriesaus met 1-2 eetlepels van het opgevangen kookvocht.

Halveer de ciabatta op 1/3 vanaf de bovenkant en hol het brood tot 1 cm van de korst uit. Vul de ciabatta afwisselend met de asperges, de kip, de kerriesaus en de peterselie. Eindig met de resterende kerriesaus en peterselie.

Leg het kapje op het brood en wikkel de ciabatta strak in vershoudfolie. Bewaar het brood in de koelkast, eventueel bedekt met een plank met een zwaar voorwerp (literpak). Neem het brood verpakt mee met een broodmes en snijd het op de picknickplaats in brede repen.

Tip: Vervang de gerookte kip door plakjes gerookte ham of knapperig gebakken katenspek.