Aantal:4 personen
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Benodigdheden:
- 50 gr Hollandse garnalen
- 500 gr witte asperge
- sap van 2 sinaasappels
- 3 el rijstolie
- 50 gr kleine spinazieblaadjes (gewassen en droog)
- 40 gr rucola
Bereiding:
- Schil de asperges met een dunschiller van af het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd de harde onderkanten eraf. Snijd de aspergepunten op 4 cm af en snijd de asperges in stukken van 3 cm. Kook de asperges 5 minuten een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 10 minuten staan.
- Kook in een steelpan het sinaasappelsap op hoog vuur in 4-6 minuten in tot nog een kwart van het sap over is. Laat het sap afkoelen. Klop het sap met de rijstolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
- Laat de asperges in een vergiet goed uitlekken. Schep in een kom de spinazie, rucola en de stukken asperge om met 2 eetlepels dressing en verdeel de salade over diepe borden.
- Meng ook 1 eetlepel dressing door de garnalen. Schep op elk bord met salade in het midden een berg garnalen. Leg de aspergepunten op de garnalen en druppel de rest van de dressing voer de salade. Lekker met stokbrood of ciabatta.