HOOGERHEIDE – Waar ooit carpoolers stonden nabij de A4 in Hoogerheide rijden nu auto’s af en aan voor asperges en aardbeien. Het loopt storm bij de drive-thru met streekproducten die teler Corné Ooms bedacht om de corona-crisis door te komen.

Geduldig schuift Leo Spieringhs aan in de rij. Tijd om even het aanbod op het krijtbord te bestuderen. Eenmaal aan de beurt bekijkt de Hoogerheidenaar van Bergse komaf de asperges die hem vanuit het kraampje worden getoond en bestelt twee pakjes.

Veilige afstandsbediening
Verkoopster Britt Luijks houdt hem een pinapparaat op een lange stok voor en reikt hem daarna via een steel met een haak het tasje met het witte goud aan. ,,Hartstikke veilig, die afstandsbediening”, lacht Spieringhs. ,,Mijn vrouw en ik zijn gek op asperges. Ik vond dit zo leuk toen ik het op Facebook zag. Zouden ze overal moeten doen. En je steunt de boeren ermee.”

Gekkenhuis, zo druk
Dat is precies wat Corné Ooms nodig heeft. De Ossendrechtse teler van Brabantse Wal Asperges zag ooit in Uden een aardbeien-drive-thru. ,,Een gekkenhuis, zo druk, maar nooit iets gedaan met het idee. Tot corona kwam. We moeten innovatief zijn nu, dus vroeg ik de gemeente of ik op de voormalige carpoolplaats mocht staan. Die is toch leeg nu.”

Ooms kreeg een vergunning en bouwde donderdag alles op in het hoekje na afrit 30 van de A4/A58 bij Hoogerheide. ,,Er kwamen toen al twee vrachtwagenchauffeurs langs die het vanaf de snelweg gezien hadden. Vrijdag om 11.00 uur gingen we officieel open, toen stonden er al zes auto’s te wachten. In de eerste 2,5 uur is er al zestig keer gepind.” Ondertussen rinkelt zijn telefoon onophoudelijk.

Geen bezoek, wel asperges voor oma
Onder meer door Marc de Wit uit Etten-Leur, op weg naar zijn moeder in Hoogerheide. ,,Vanwege corona willen we geen risico lopen en kunnen we niet op bezoek, maar we zetten wel deze asperges bij haar voor de deur. Met een tekening van onze dochter Olivia erbij, voor oma Els.”

Tot de derde week van juni
Ooms rijdt intussen voortdurend heen en weer om nieuwe voorraad te halen. Eieren, beenham, maar vooral dus aardbeien en asperges. ,,En als weervisser Van Dort genoeg ansjovis vangt, komt die derde A er ook nog bij.” Tot de derde week van juni, eind aspergetijd, staat de kraam er dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur. ,,Het is tijdelijk, dus eigenlijk is het een pop-up drive-thru”, lacht Ooms. Een McStreek? ,,Haha, ja, zie het maar als een soort gezonde McDonald’s.”

Bron: BNdeStem
https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/stormloop-bij-mcstreek-drive-thru-met-aardbeien-en-asperges~a10899b61/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web