Wekelijks wordt er in deze column een aspergeteler die lid is van de Telersvereniging  Brabantse Wal Asperges in beeld gebracht. Om erachter te komen wie zij zijn, wat zij doen en waarom zij overheerlijke Brabantse Wal Asperges telen zijn wij voor u op pad gegaan. Bent u nieuwsgierig naar onze telers, lees dan snel verder!

Teler Boerderijwinkel Koolen
Ons eerste bezoek heeft ons gebracht bij Boerderijwinkel Koolen in Ossendrecht, misschien wel beter bekend onder de naam Aspergehoeve Koolen. Het bedrijf wordt geleid door Kees Koolen (52) en Rianne Koolen (47) samen hebben zij drie kinderen. Al 35 jaar worden er op hun bedrijf asperges geteeld en rechtsreeks verkocht aan huis. Maar hoe is het allemaal begonnen?

Begin
Van jongs af aan is Kees opgegroeid met asperges. Zijn vader teelde vroeger namelijk al asperges. Kees had en heeft nu nog steeds een enorme passie voor die teelt en heeft naar een korte periode van geen asperges de asperge geherintroduceerd op het bedrijf van zijn vader. Naast de asperges hebben Kees en Rianne al jarenlang Rosékalveren en zijn ze actief geweest in de Boomkwekerij. Met de Boomkwekerij zijn ze aan het begin van dit jaar gestopt en hebben ze de omschakeling gemaakt naar een boerderijwinkel.

Brabantse Wal
Aspergehoeve Koolen heeft al vanaf het begin haar asperges via de eigen huisverkoop afgezet en is zo uitgegroeid tot één van de grotere telers van de Brabantse Wal. Onder het motto “samen staan we sterk” is Aspergehoeve Koolen  in 2003 lid geworden van de Telersvereniging Brabantse Wal Asperges tijdens de oprichting. Rianne heeft zich vijf jaar lang ingezet voor de Telersvereniging als penningmeester. Het doel van de Telersvereniging is de rechtstreekse afzet van teler aan consument te behouden en uit te breiden door een verantwoord geteeld product. Dit is in de ogen van Kees goed gelukt: “de Brabantse Wal Asperge is uitgegroeid tot een sterk merk in onze regio en mensen weten het goed te vinden”.

Huisverkoop
Voorheen was de winkel aan huis alleen maar tijdens het aspergeseizoen geopend en werd het bedrijf bestempeld met de naam Aspergehoeve Koolen. Vanaf nu is aspergehoeve Koolen een onderdeel van boerderijwinkel Koolen. De boerderijwinkel is het gehele jaar open en er worden naast asperges ook allerlei andere regionale producten aangeboden, zoals seizoengroentes, vlees en zuivel. U kunt gedurende het aspergeseizoen dagelijks terecht bij Boerderijwinkel Koolen voor uw asperges of u kunt uw asperges online bestellen. Of bent u meer geïnteresseerd in een rondje langs de aspergevelden neem dan een kijkje op één van de social media kanalen.

Meer informatie
www.aspergehoevekoolen.nl
Facebook: @aspergehoevekoolen

Openingstijden
Ma t/m Vrij 09.00u t/m 18.00u
Zaterdag 08.30u t/m 17:00u
Zondag 10.00u t/m 13.00u
>Tijden veranderen na het aspergeseizoen<

Geschreven door Ferry de Weert (promotieteam Brabantse Wal Asperges)